Onderzoek & Projecten

01 August, 2021
Educatie en workshops

Ik geef workshops en trainingen op het gebied van keramiek en antiek voor verschillende doelgroepen. Vaste thema’s zoals herkennen (determineren) en gebruik van historisch Chinees porselein en Delfts aardewerk, maar ook trainingen voor professionals zoals (toekomstig) taxateurs, kunsthistorici en archeologen. Mijn ervaringen als conservator en connectie met de Chinese stad Jingdezhen zijn hierbij een belangrijke leidraad.

Bekijk Project

01 August, 2021
Onderzoek en conservatorschap

De ervaring vanuit mijn functie als museumconservator is breed. Ik ben bekend met alle aspecten van het museum: beleidsontwikkeling, onderzoek, acquisitie, beheer & behoud en het maken en ontwikkelen van een tentoonstelling. Daarnaast kan een resultaat ook verwerkt worden in een passende publicatie.

Als het gaat om het vakgebied van de kunstgeschiedenis hou ik me vooral bezig met materiële cultuur en kunstnijverheid. En dan gaat het met name over gebruiksvoorwerpen uit het huishouden. Soms bedoeld om echt te gebruiken aan tafel of in de keuken, maar ook objecten om het interieur aan te kleden. Tegenwoordig vallen deze categorieën ook wel onder de noemer design.
Lees verder om te zien wat ik hierin voor je kan betekenen.

Bekijk Project

01 August, 2021
Publiek en presentatie

Vanuit mijn expertise vind ik het belangrijk om kennis over te dragen. Of het nu om een lezing aan de universiteit gaat, het maken van een tentoonstelling, workshops geven of de presentatie tijdens een online rondleiding. Mijn enthousiasme voor het vak en het gekozen onderwerp breng ik over op mijn toehoorders. Daarnaast vind ik het leuk om te doen.

Bekijk Project