Onderzoek & Projecten

Op de thee in het lijstenatelier: geschiedenis en traditie van deze warme drank

Workshop dinsdag 11 oktober van 20.00 – 22.00 uur

Thee is niet meer weg te denken uit ons leven. We ontbijten ermee, drinken het de hele dag op kantoor of komen ermee tot rust op de bank voor de tv. Maar voordat er thee in Nederland werd gedronken, was deze warme drank al ongeveer 1000 jaar een belangrijk voedselproduct in China en Japan. Iets wat je niet los kunt zien van het drinken van thee is het servies dat we erbij gebruiken. Of het nou gaat om grote mokken of keurige kop en schotels: ze zijn allemaal ontstaan in dezelfde regio in China. In deze workshop wordt de geschiedenis van de thee en de productie van Chinees porselein verteld, waarna we zelf aan de slag gaan met het determineren van porselein en het proeven van Chinese thee met een lekkere Chinese traktatie uit de streek van het porselein. Uiteraard drinken en eten we van antieke voorwerpen!

Voor wie?
Voor iedereen vanaf 16 jaar die iets wil leren over antiek, keramiek en onze traditie van theedrinken.

Wat gaan we doen?
Na een introductie op het thema gaan deelnemers zelf aan de slag met voorwerpen en leren ze op een nieuwe manier te kijken naar voorwerpen. Uiteraard drinken we bij deze workshop een aantal soorten thee uit China uit bijzondere kopjes.

Waar
Lijstenatelier Suzanne Klüver, Hoogstraat 94, Schiedam.

Kosten
Kosten: €37,50 per persoon voor de workshop. Inclusief koffie en thee en informatiesheet. Minimaal 6 deelnemers.

Meedoen
Je kunt je opgeven via e-mail: suzannekluver@hotmail.com o.v.v. Workshop thee 11 oktober. Je krijgt dan een mail met de betalingsgegevens. Je kunt je ook opgeven in de winkel aan de Hoogstraat. Daar kun je met pin betalen.