Onderzoek & Projecten

Herkennen en verzamelen van Chinees porselein en Delfts aardewerk.

Workshop dinsdag 14 maart van 20.00 – 22.00 uur

Droom jij ook van een grote collectie blauw-wit porselein of aardewerk vergelijkbaar met dat van bekende musea? In deze workshop gaan we aan de slag met het herkennen van Chinees porselein en Delfts aardewerk, ook wel Delfts blauw genoemd. Na een inleiding over de geschiedenis van Chinees porselein en Delfts blauw en hoe je deze objecten kunt herkennen gaan we zelf aan de slag met echte voorwerpen. We kijken hierbij natuurlijk naar andere beroemde collecties en hoe deze zijn opgebouwd. We gaan in deze workshop geen waarde toekennen aan objecten, maar je leert hoe je de verschillen kunt zien tussen diverse aardewerksoorten en erachter kunt komen of iets antiek is of juist kitsch.

Voor wie?
Voor iedereen vanaf 16 jaar die iets wil leren over antiek en keramiek.

Wat gaan we doen?
Na een introductie op het thema gaan deelnemers zelf aan de slag met voorwerpen en leren ze op een nieuwe manier te kijken naar voorwerpen. Je mag deze avond ook zelf een voorwerp meenemen. We zullen deze dan bespreken tijdens de workshop.

Waar
Lijstenatelier Suzanne Klüver, Hoogstraat 94, Schiedam.

Kosten
Kosten: €45,- per persoon voor de workshop. Inclusief koffie en thee en informatiesheet. Minimaal 6 deelnemers.

Meedoen
Je kunt je opgeven via e-mail: lijstenatelier@gmail.com o.v.v. Workshop 14 maart. Je krijgt dan een mail met de betalingsgegevens. Je kunt je ook opgeven in de winkel aan de Hoogstraat. Daar kun je met pin betalen.