Onderzoek & Projecten

Workshop Decoraties en symboliek op Chinees porselein

Het is leuk om iets moois in handen te hebben, maar het is nog leuker om te weten waar het vandaan komt en hoe oud het ongeveer is. In deze workshops gaan we aan de slag met het herkennen en de achterliggende betekenis van Chinese afbeeldingen.

Op antiek Chinees porselein zie je veel decoraties die een betekenis kunnen hebben. Bijvoorbeeld een combinatie van verschillende bloemen zoals de pioenroos of de chrysant die samen staan voor een lang leven. Of wat denk je van het verhaal van de Westelijke zijkamer? Veel porseleinschilderingen uit China hebben een achtergrond in religies van het Boeddhisme of Taoïsme, maar zijn soms ook cultureel of historisch bepaald. Maar hoe zie je dat? En hoe kun je deze afbeeldingen leren herkennen? In deze workshop krijg je een beter beeld van de Chinese oorsprong van afbeeldingen, maar ook de vertaling naar de Nederlandse kunstgeschiedenis. En uiteraard gaan we oefenen met echte objecten. Kun je vertellen wat je ziet zoals een echte kunstexpert? 

Tijd en locatie
De workshop vindt plaats op donderdag 1 juni van 19.00 – 21.00 uur bij
Lijstenatelier Suzanne Klüver, Hoogstraat 94, Schiedam.

Kosten
Deelname kost: €45,-
Dit is inclusief koffie, thee en een handige informatiesheet

Er is plek voor minimaal zes en maximaal tien personen.

Meedoen
Je kunt je opgeven via e-mail: lijstenatelier@gmail.com o.v.v. Workshop decoraties. Je krijgt dan een mail met de betalingsgegevens. Je kunt je ook opgeven in de winkel aan de Hoogstraat. Daar kun je met pin betalen.