Onderzoek & Projecten

Chinees porselein en Delfts aardewerk. Je eigen kunst of kitsch?

Workshop dinsdag 13 september van 20.00 – 22.00 uur

Altijd al willen weten of dat vaasje van oma of die rommelmarkt écht oud is? In deze workshop gaan we aan de slag met het herkennen van aardewerk met die beroemde blauw-witte decoratie: ook wel Delfts blauw genoemd. Na een inleiding over de geschiedenis van Chinees porselein en de invloed die het heeft gehad op keramiek in Europa vanaf de 17de eeuw gaan we zelf aan de slag met echte voorwerpen. We gaan in deze workshop geen waarde toekennen aan objecten, maar je leert hoe je de verschillen kunt zien tussen diverse aardewerksoorten en erachter kunt komen of iets antiek is of juist kitsch.

Voor wie?
Voor iedereen vanaf 16 jaar die iets wil leren over antiek en keramiek.

Wat gaan we doen?
Na een introductie op het thema gaan deelnemers zelf aan de slag met voorwerpen en leren ze op een nieuwe manier te kijken naar voorwerpen. Hierbij ontvangt iedereen een informatiesheet, waarop een samenvatting van de workshop en verwijzingen naar meer informatie over de betreffende onderwerpen staan.

Waar
Lijstenatelier Suzanne Klüver, Hoogstraat 94, Schiedam.

Kosten
Kosten: €35,- per persoon voor de workshop. Inclusief koffie en thee en informatiesheet. Minimaal 6 deelnemers.

Meedoen
Je kunt je opgeven via e-mail o.v.v. Workshop 13 september. Je krijgt dan een mail met de betalingsgegevens. Je kunt je ook opgeven in de winkel aan de Hoogstraat. Daar kun je met pin betalen.