Detail bord Delfts aardewerk
Gemberpotten 20ste eeuw
Detail schotel Japans porselein
Japanse esdoorn

Welkom op de website van Suzanne Klüver - Onderzoek en Projecten

Onderzoek van Aziatische porselein en Delfts aardewerk

Suzanne Klüver voert opdrachten uit op het gebied van kunsthistorie en archeologie. Dit kan gaan om collectie-onderzoek, maar ook om projecten of workshops. De expertise ligt vooral op het gebied van:

  • Onderzoek Aziatisch porselein en Delfts aardewerk (archeologie & collecties)
  • Workshops en lezingen Chinees porselein/Delfts aardewerk

Onder het tabblad onderzoek & projecten zijn de verschillende projecten te vinden waaraan is meegewerkt,  onderverdeeld in onderzoek, project- en eventmanagement en educatieve projecten.

Wie is Suzanne Klüver?

Suzanne Klüver studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar studie specialiseerde zij zich op het gebied van Aziatisch (gebruiks)porselein binnen de Nederlandse archeologie. Sinds 2013 werkt ze als conservator kunstnijverheid bij Museum Prinsenhof waar ze zich vooral bezig houdt met de collecties Delfts aardewerk en Chinees porselein. Dit heeft onder andere geresulteerd in de tentoonstelling ‘Verboden Porselein – exclusief voor de keizer’ en ‘Art Nouveau | Nieuwe Zakelijkheid | Delft’. Verder is Suzanne bestuurslid bij de Keramiekstichting Smeele Van der Meulen en lid van de redactie van Vormen uit Vuur.

Volg mij ook op twitter en Instagram: @SuusKluver

Heeft u vragen?

Detail archeologisch object tinglazuuraardewerk

Heeft u vragen over de 'echtheid' van uw stuk Delfts aardewerk? Dan verwijs ik u graag naar de website van de samenwerkende musea. U kunt mij ook e-mailen bij Museum Prinsenhof Delft: skluver@delft.nl. Ik zal uw vragen daar graag beantwoorden.

Voor andere kunsthistorische vragen verwijs ik u graag naar mijn contactpagina.