Onderzoek & Projecten

Decoraties in blauw. Herkennen van Chinees, Japans en Delfts aardewerk.

Workshop Dinsdag 8 november 20-22.00 uur

Bloemenmanden, Lange lijzen, perziken of mythische wezens: ze komen allemaal voor op Chinees en Japans porselein en hebben veel keramieksoorten in Europa, zoals het Delfts blauw, beïnvloed. En dan zijn het ook nog eens allemaal decoraties in blauw-wit. Dat er veel interactie is geweest tussen de verschillende landen op het gebied van keramiekdecoraties is bekend. Maar hoe kun je nu de verschillen zien tussen het Delfts blauw en bijvoorbeeld Chinees of Japans porselein? En is er een verschil tussen deze laatste twee genoemde porseleinsoorten? In deze workshop gaan we aan de slag met het herkennen van de verschillende decoratietypen.   

Voor wie?
Voor iedereen vanaf 16 jaar die iets wil leren over antiek en keramiek.

Wat gaan we doen?
Na een introductie op het thema gaan deelnemers zelf aan de slag met voorwerpen en leren ze op een nieuwe manier te kijken naar voorwerpen. Hierbij ontvangt iedereen een informatiesheet, waarop een samenvatting van de workshop en verwijzingen naar meer informatie over de betreffende onderwerpen staan.

Waar
Lijstenatelier Suzanne Klüver, Hoogstraat 94, Schiedam.

Kosten
Kosten: €35,- per persoon voor de workshop. Inclusief koffie en thee en informatiesheet. Minimaal 6 deelnemers.

Meedoen
Je kunt je opgeven via e-mail: suzannekluver@hotmail.com o.v.v. Workshop 8 november - decoraties. Je krijgt dan een mail met de betalingsgegevens. Je kunt je ook opgeven in de winkel aan de Hoogstraat. Daar kun je met pin betalen.