Onderzoek & Projecten

Je eigen kunstcollectie: hoe begin ik met verzamelen?

Workshop donderdag 17 november van 20.00 - 22.00 uur

Al een tijdje aan het nadenken over de aanleg van een kunstverzameling, maar je weet niet waar je moet beginnen? In deze workshop krijg je allerlei tips voor het starten van je eigen collectie door middel van een persoonlijk verzamelplan. We beginnen met voorbeelden van beroemde verzamelaars en musea. Uiteraard komt ook de rol van veilinghuizen aan bod. Maar heel belangrijk is natuurlijk het budget, want verzamelen hoeft niet per sé heel duur te zijn.  

Voor wie?
Voor iedereen vanaf 16 jaar die iets wil leren over kunst verzamelen en zelf actief aan de slag wil met het aanschaffen van kunst of antiek.

Wat gaan we doen?
Na een introductie op het thema gaan deelnemers puntsgewijs een plan maken om te starten met het kijken, onderzoeken en kopen van kunst of antiek. Door met elkaar te discussiëren en plannen te bespreken wordt de haalbaarheid direct getoetst. Met uiteraard tips en trucs voor het kopen van kunst en antiek. Tijdens de avond zal er ook worden geïnventariseerd of er behoefte is aan een vervolgworkshop en een excursie.  

Waar
Lijstenatelier Suzanne Klüver, Hoogstraat 94, Schiedam.

Kosten
Kosten: €35,- per persoon voor de workshop. Inclusief koffie en thee en informatiesheet. Minimaal 6 deelnemers.

Meedoen
Je kunt je opgeven via e-mail: suzannekluver@hotmail.com o.v.v. Workshop verzamelen 17 november. Je krijgt dan een mail met de betalingsgegevens. Je kunt je ook opgeven in de winkel aan de Hoogstraat. Daar kun je met pin betalen.