Onderzoek & Projecten

Van onderzoek naar publiek

Vanuit mijn expertise vind ik het belangrijk om kennis over te dragen. Of het nu om een lezing aan de universiteit gaat, het maken van een tentoonstelling, workshops geven of de presentatie tijdens een online rondleiding. Mijn enthousiasme voor het vak en het gekozen onderwerp breng ik over op mijn toehoorders. Daarnaast vind ik het leuk om te doen.

Presenteren
Ik ben beschikbaar als dagvoorzitter voor congressen en lezingen. Vanuit mijn eigen expertise, maar ook om vanuit een creatieve invalshoek een symposium te begeleiden. Daarnaast presenteer ik op enthousiaste wijze video’s. Daarbij presenteer ik video’s, waarbij enthousiasme en duidelijkheid sleutelwoorden zijn. Een aantal voorbeelden hiervan zijn de uitleg over materiaal op Delftsaardewerk.nl en de DIY-workshop porselein schilderen.

Lezingen en symposia
De afgelopen jaren heb ik meerdere inhoudelijke congressen (mede-)georganiseerd. In relatie tot tentoonstellingen bij Museum Prinsenhof Delft, maar ook voor andere instellingen en organisaties. Hierbij combineer ik de inhoud met hedendaagse presentatietechnieken of een afwisselend programma te bieden, zodat het publiek geboeid blijft.

Workshops en cursussen geven
Bij tentoonstellingen of presentaties kunnen workshops op maat gemaakt worden. Ik geef vooral workshops op het gebied van materiële cultuur (keramiek, thee, etc.), maar ook creatieve cursussen vanuit mijn eigen vaardigheden en kennis over bepaalde kunstvormen. Zie hiervoor mijn pagina over workshops.