Ik vertel graag over mijn ambitie om kunsthistorisch onderzoek en dat van de archeologie meer samen te brengen. Juist door het onderzoeken van archeologisch materiaal, kan ik als kunsthistoricus veel beter het gebruikersgeschiedenis en de status ervan nuanceren. Om dit op een goede manier te kunnen doen, is er naar mijn mening meer samenwerking nodig tussen de twee vakgebieden. We kunnen van elkaar leren en elkaar aanvullen. Onze hedendaagse discussie over klassenverschillen, high en low-art - kunst en kitsch -  gaat hier nog steeds over. Wat zegt mijn gebruik van Wedgewood-servies over mijn status? Winkel ik dan ook automatisch meer bij de Albert Heijn? De vraag is in hoeverre dit verschilt met de consument uit de achttiende eeuw. Als we een zogenaamde ‘rijke’ beerput vinden met resten van luxe voedselproducten als zalm of ananas, vinden we dan ook beter gedecoreerd keramiek? Het onderzoek naar een antwoord op deze vragen zijn voor mij een drijfveer om met één been in de opgraving en het ander in een keurig museumdepot te blijven staan.